Tema 2023: Entreprenörskap driver energiomställningen – men vad är receptet för framgång?

Vi befinner oss i en energiomställning olik någon vi befunnit oss i förut. I Sverige pågår en gemensam kraftsamling från alla samhällsområden för att bli världens första fossilfria välfärdssamhälle – utan att tappa vår ledande position som industri- och exportnation. Enorma konkurrensfördelar väntar de företag som lyckas.

Vad behöver en entreprenörsdriven energiomställning för att lyckas?

När behovet av snabb utveckling gör sig påmint finner vi allt som oftast industrin och entreprenörerna i täten. Och även den här omställningen, av elektrifiering och digitalisering, bygger på att företag och organisationer fortsätter investera i framtida lösningar och system.

På årets konferens djupdyker vi i vad entreprenörer, företag och organisationer behöver för att aktivt driva energiomställningen framåt och vilka insatser som krävs från el- och kraftbranschen för gemensam framgång.

Diskussionen fokuserar på hur satsningarna kan attrahera kapital, rätt teknologipartners och spetskompetens, hur energiinfrastrukturen ska utvecklas i rätt takt och hur man säkrar sina kunder – ofta långt innan marknaden existerar.


Power Electrification Summit är en årlig strategikonferens för tankeledande aktörer kring framtidens cirkulära energisamhälle. Här möts beslutsfattare, innovatörer, entreprenörer och strateger för att få, dela och samla kunskap och insikter. Konferensen fokuserar på konkreta exempel, inspiration, samverkan, disruptiva krafter och smart och hållbar teknik. I en utmanande och växlande samtid ger Power Electrification Summit deltagarna ett bättre förspänt konkurrensläge att agera på morgondagens marknad redan idag.

Strategikonferensen Power Electrification Summit arrangeras 9 maj på Svenska Mässan parallellt med Elfack – Northern Europe’s no 1 trade fair on energy & electrification.