Vi är beroende av teknikutveckling för att lösa framtidens utmaningar

 Lina Håkansdotter, VP och Head of Public Affairs på H2 Green Steel kommer att delta i konferensen Power Electrification Summit den 3 maj och berätta om goda exempel. Lina tror att den nya tekniken kommer medföra nya möjligheter för samhällets alla aktörer.  

Temat i år är ”Löser tekniken energiomställningen eller måste samhället rätta in sig” och för Lina är det inte antingen eller utan både och.

– Vi är helt beroende av teknikutveckling för att lösa framtidens utmaningar och vi kommer garanterat att agera annorlunda, det kommer inte vara som tidigare, säger Lina Håkansdotter.

Hon tror att vi alla underskattar utmaningen som ligger i hastigheten när det kommer till transformativa förändringar i energibranschen. Energibranschen generellt har varit väldigt mycket inne på att politiken ska driva och styra medan Lina tror att förändringarna framåt kommer till följd av kundefterfrågan.

– Power Electrification Summit är en väldigt bra arena för inspiration med spännande och utmanande möten och diskussioner, det hoppas jag få ut även denna gång, säger Lina.

Lina ser mycket fram emot dagens olika seminarier och tror att helheten kommer ge henne mest men även alla samtal och nätverkandet i pauserna. När det kommer till det som driver H2 Green Steels kunder att fortsätta välja dem i framtiden som sin leverantör svarar Lina:

– Science based targets skulle jag säga är den enskilt viktigaste motivatorn för våra kunder att välja grönt stål. Att de tar ansvar för sina utsläpp i scope 3 och vill kunna visa för kunderna att exempelvis deras bilar inte bara får kraft från grön el utan också är byggda av grönt stål, avslutar Lina Håkansdotter.


Power Electrification Summit är en årlig strategikonferens för tankeledande aktörer kring framtidens cirkulära energisamhälle. Här möts beslutsfattare, innovatörer, entreprenörer och strateger för att få, dela och samla kunskap och insikter. Konferensen fokuserar på konkreta exempel, inspiration, samverkan, disruptiva krafter och smart och hållbar teknik. I en utmanande och växlande samtid ger Power Electrification Summit sin publik och deltagarna ett bättre förspänt konkurrensläge att agera på morgondagens marknad redan idag. Arrangör är Svenska Mässan med tongivande samarbetspartners.

*Science based targets är ett samarbete mellan CDP, United Nations Global Compact, World Resources Institute och World Wide Fund for Nature. Sedan 2015 har fler än 1000 företag anslutit sig till initiativet för att sätta ett vetenskapsbaserat klimatmål.

Köp din biljett här »