Elektrifiering är inte hela lösningen för att nå klimatmålen

På årets strategikonferens Power Electrification Summit kommer Hanna Björk, hållbarhetschef på Västtrafik att delta. Under konferensen kommer hon bland annat att berätta om Västtrafiks progressiva plan och effekterna med projektet Electricity. Vi passade på att ställa tre snabba frågor om hennes tankar kring framtidens energiomställning.

Tror du tekniken kommer lösa energiomställningen?

– Elektrifieringen är helt avgörande för att vi ska nå klimatmålen men att enbart elektrifiera är inte lösningen, det krävs betydligt mycket mer än bara teknik. Vi behöver både en samhällsförändring och en beteendeförändring för att nå hela vägen fram.

Vad hoppas du få ut av dagen?

– Jag ser fram emot att få lyssna på intressanta föredrag och få träffa människor inom branschen. Jag ser också fram emot att få nya insikter och mer kunskap.

Vilka transformativa förändringar i energibranschen tror du vi underskattar idag?

–  Jag tror att vi underskattar vikten av att vi ändrar våra beteenden.


Power Electrification Summit är en årlig strategikonferens för tankeledande aktörer kring framtidens cirkulära energisamhälle. Här möts beslutsfattare, innovatörer, entreprenörer och strateger för att få, dela och samla kunskap och insikter. Konferensen fokuserar på konkreta exempel, inspiration, samverkan, disruptiva krafter och smart och hållbar teknik.

I en utmanande och växlande samtid ger Power Electrification Summit sin publik och deltagarna ett bättre förspänt konkurrensläge att agera på morgondagens marknad redan idag. Arrangör är Svenska Mässan med tongivande samarbetspartners. Program och anmälan på pesummit.se.

Boka din biljett här »