Hallå där, Johanna Lakso, vd på Power Circle

Vad blir det för tema på nästa Power Circle Summit, den 4 maj 2021? 
Temat på nästa strategikonferens kommer att vara Connecting Energy, ett tema som tar sin utgångspunkt i att energisystemet det närmaste decenniet kommer att kopplas upp och kopplas ihop på flera olika plan. Temat sätter fingret på flera strategiskt viktiga frågor för energiomställningen.

Hur kommer det sig att det blev just det temat och vad kan man förvänta sig som konferensdeltagare? 
Vi valde temat för att alla delar som tillsammans utgör energisystemet behöver bli smartare i relation till varandra. Vi ser fler uppkopplade produkter och tjänster, nya energitekniker som tar allt större plats, en utveckling av marknaderna och nya team med kompetenser från olika branscher. Att koppla upp och ihop olika delar av energisystemet blir en förutsättning för att lyckas med omställningen. Som deltagare kan du förvänta dig att lära dig något nytt, att bli inspirerad och att få nya givande kontakter för ditt framtida arbete.

Vad ser du själv mest fram emot att få ta del av på konferensen? 
Jag ser nog mest fram emot några av de internationella talarna. Energiomställningen har tagit fart i hela världen, och även om Sverige är ett innovativt land sitter vi inte själva på alla lösningar. Därför känns det extra viktigt att 2021 lyfta blicken och bli inspirerad av entreprenörer och eldsjälar som driver på energi- och klimatomställningen på den globala arenan.