Så blir avgörande uppfinningar till – legendaren Kjell Lindskog berättar

Under sitt liv har Kjell Lindskog, 77, gjort hundratals uppfinningar inom en rad olika fält. Nu har han gett sig på energiområdet.
– Med mitt digitaliserade system för avisning och underhåll kan man kan få ut betydligt större effekt av vindkraften, säger han.
På Power Circle Summit ger han en inblick i hur en idé uppstår – och om den mödosamma processen fram till en marknadsanpassad produkt.

Genom åren har Kjell Lindskog, som driver Lindskog Innovation AB, samlat på sig över 300 patent och är därmed en av Sveriges flitigaste innovatörer. Under nätverksmiddagen på Power Circle Summit 5 maj medverkar han i ett scensamtal under rubriken Innovationerna kommer från områden du minst anar. Vilket han själv är ett levande exempel på.
– Jag har alltid gett mig in i nya områden. Det är jättebra att ge sig på sånt man inte kan, brukar jag säga. Det är då man får helt nya idéer.

Han började uppfinna redan på 1960-talet. Till en början ofta i sportens värld: en racerbil, en tennisracket i kompositmaterial, en vikbar slalomkäpp. På 1990-talet gjorde han epokgörande innovationer på säkerhetsområdet, vilket både satte stopp för värdetransportrån och bankomatsprängningar. 2014 råkade han slinta in på energiområdet. Han fick veta att vindkraftverk hade problem med nedisning, som påverkar rotorbladens aerodynamik och minskar effektiviteten. Hör Kjell berätta mer om sina upptäckter i samband med nätverksmiddagen på Power Circle Summit 2020.

Läs mer och anmäl dig till nätverksmiddagen >>