En modig mötesplats för stora som små

– Vi är bäst i hela världen på energiinnovation! Var stolta!
Orden är Boel Rydenå-Swartlings då hon inspirationsföreläser under den inledande nätverksmiddagen på Power Circle Summit. Och applåderna sprider sig runt de festdukade middagsborden. Stämningen är trevlig, för att inte säga familjär när energibolagen värmer upp inför årets stora möte.

– Men det finns en del saker kvar att utveckla, fortsätter Rydenå-Swartling. Det rör sig om tre huvudsakliga utvecklingsområden. För det första måste vi bli mer omställningsbara för att kunna möta framtiden på bästa sätt. För det andra behöver vi bli betydligt bättre på att investera i Greentechbranschen. Och för det tredje behövs gemensamma satsningar på energieffektivisering med systematisk utveckling av infrastrukturen.

Rydenå-Swartling är annars imponerad av den nationella Greentechbranschen och inte minst av svensk innovationskraft:

– Ska vi klara av framtidens utmaningar på energimarknaden behövs fler innovationsbolag som drivs av starka idéer. Där finns kraften.

Samtidigt efterlyser hon mer integration mellan stora bolag och startups. Och mer mod hos de stora bolagen. Här kan Power Circle Summit spela en viktig roll som arena, dörröppnare och modig mötesplats.