ABB, guldsponsor: ”Vi vill dela med oss och inspireras av andra”

– Ska vi nå visionen om ett fossilfritt Sverige 2045 måste vi träffas och komma fram till konkreta aktiviteter. Power Circle Summit är ett perfekt forum för det!

Så motiverar Jenny Larsson på ABB att företaget går in som guldsponsor för Power Circle Summit 2019.

Som guldsponsor kommer ABB att synas på många olika sätt under årets Power Circle Summit, 6–7 maj på Svenska Mässan i Göteborg. Såväl vid middagen som i konferensen och utställningsdelen.

– Vi ser det som ett utmärkt tillfälle att möta kollegor i branschen – kunder och samarbetspartners – som vi vill ta oss an framtidens energiutmaningar tillsammans med, säger Jenny Larsson, senior vice president inom affärsområde Power Grids på ABB.

– Man kan också träffa oss i utställningen, där vi kommer att finnas i pauserna.

Konferensens tonvikt på ny teknik och innovationer är något som i hög grad stämmer överens med ABB’s eget synsätt, enligt Jenny:

– För oss är det jätteviktigt! Vår ambition är att ligga i framkant.

– På så sätt är Power Circle Summit ett perfekt forum för vår del. Både för att diskutera och lyssna till nya tankar, kunskap och visioner om framtiden inom energiområdet.

Hon tycker att programpunkterna känns intressanta och högaktuella.

– Vi ser verkligen fram emot att ta del av föreläsningarna och samtalen. Vi vill både dela med oss av våra insikter och få inspiration av andra.

Jenny Larsson pekar på det viktiga gemensamma uppdraget: att nå ett fossilfritt Sverige 2045.

– Där är elektrifieringen en central möjliggörare. Vi behöver partnerskap och samarbeten för att kunna lösa det, säger hon.

Under konferensen ställs angelägna frågor kring denna omställning.

Bland annat kommer Malin Carlström från ABB att medverka i panelsamtalet Varför leder innovationerna till omdefiniering av energimarknaden? där elektrifieringen av industrin och transportsektorn är en central fråga.

– Det är angeläget. Vi har en kapacitetsutmaning för att elektrifiera Sverige, och vi behöver komma framåt med konkreta åtgärder.

Jenny Larsson hoppas att ABB’s satsning på Power Circle Summit och de sammanhängande mötesplatserna Elfack och Switch ska leda till nya, innovativa samarbetsprojekt:

– Våra digitala leads kommer till exempel att finnas med på Switch för att bl a diskutera hur vi nyttjar den digitala kraften för att driva på utvecklingen, framhåller hon.

– Vi ser fram emot många givande möten och dialoger under veckan i Göteborg.

 

Jenny Larsson
Senior vice president inom affärsområde Power Grids, ABB.